Waarom moet je het ontbijt niet overslaan
17 januari 2021 
2 min. leestijd

Waarom moet je het ontbijt niet overslaan

Waarom moet je het ontbijt niet overslaan? Je hebt een nacht geslapen en de afgelopen 8-10 uur niets meer gegeten en gedronken.

Je lichaam heeft nu energie en voedingsstoffen nodig om aan de dag te beginnen. Niet voor niets wordt vaak gezegd: Ontbijt als een keizer, lunch als een koning en dineer als een bedelaar.

Door te ontbijten komt je lichaam alvast op gang en zal het voeding van de rest van de dag beter kunnen verwerken.

Het ontbijt, is belangrijk om de dag mee te beginnen!

Veel mensen slaan het ontbijt namelijk simpelweg over. Dit lijkt een goed idee omdat je dan minder eet, maar het kan een flink averechts effect teweegbrengen.

Als je niet ontbijt is de kans groot dat je halverwege de ochtend grote trek krijgt en dan sneller naar ongezonde snacks zoals koek en snoep grijpt. Zonde! uit onderzoek blijkt dat mensen die ontbijten vaker een gezond gewicht hebben die niet ontbijten.

Mensen die wel ontbijt eten nemen niet altijd de juiste producten tot zich. Denk bijvoorbeeld aan al die hele suikerrijke cornflakes- en ontbijtgranen varianten die je eet.

Als je jouw dag perfect wilt starten

Voor een goede start te maken kies dan voor een suikervrij ontbijt.

Dit houdt je bloedsuikerspiegel in balans en voorkomt die vervelende suikerdip oftewel een daling van de bloedsuikerspiegel die aanvoelt als (Ik heb trek”….”in iets zoets}.

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag.

Een ander voordeel is dat je je lichaam helpt over te schakelen naar de vetverbranding en dat helpt weer om gewicht te verliezen Een suikervrij ontbijt heeft nog meer voordelen: het houdt je hormonen meer in balans en het zorgt voor betere concentratie en je helpt (ongezonde) eetbuien voorkomen.

Ik heb geen tijd om te ontbijten en wat nu?

Zet de wekker een kwartiertje eerder als het je omwille van de tijd niet lukt om te ontbijten. Als je houdt van snoozen, maak dan je ontbijt de avond ervoor en leg het in de koelkast. Lukt dit niet?

Probeer in dit geval je ontbijt als smoothie mee te nemen voor onderweg. Deze kan je maken wanneer je tijd hebt en vervolgens invriezen. Of eet je ontbijt op je werk op.

Tips om goed te kunnen ontbijten 

  • Neem de tijd om rustig van je ontbijtje te genieten. Als je in een hoog tempo je ontbijt naar binnen werkt proef je amper wat je aan het eten bent.
  • Als je ’s ochtends niet zoveel trek hebt in een boterham kun je ook proberen of iets anders er wel ingaat, zoals havermoutpap of yoghurt met muesli en fruit. Eventueel kun je een deel van het ontbijt verschuiven naar het eerste eetmoment tussendoor.
  • Heb je écht moeite om ’s ochtends vroeg te eten? Neem je ontbijt dan mee naar je werk. Plan op je werk een rustig momentje in om je ontbijt op te eten.
  • Goed voorbeeld doet goed volgen. Ook kinderen hebben baat bij een goed ontbijt. Eet daarom in alle rust met kinderen aan tafel. Om tijd te besparen, is het handig om de tafel al ’s avonds te dekken. Dan hoef je alleen nog de gekoelde producten uit de koelkast te pakken.

Wat als jij ’s ochtends niet veel moeite in een ontbijt wil steken?

Pak dan simpelweg wat fruit, gooi het in de blender, voeg eventueel wat yoghurt toe en klaar! Je hebt binnen een mum van tijd een gezond en smaakvol drinkontbijtje in de vorm van een smoothie.

Heb je zelfs dáár geen zin in? Koop dan een kant-en-klare smoothie (zonder suiker!) bij de supermarkt. Aanvullende ontbijttip: ook groene groentesapjes worden steeds vaker als ultra-gezond drinkontbijt genuttigd!

Start direct met afvallen dankzij 20 dagen suikervrij van Ria Kamelle

Ik heb jou verteld Waarom je het ontbijt niet moet overslaan. Nu ga ik het over 20 in dagenvrij hebben van Ria Kamelle.

In 20 dagen suikervrij ontdek je de 3 oorzaken die je hunkering naar suiker in stand houden en hoe jij vandaag een doorbraak kunt creëren!

Probeer het programma nu eerst 30 dagen lang zonder risico..

Klik hier om meer te lezen over 20 dagen suikervrij >> 

Over de schrijver
Ik ben Thea van de Horst ik ben 52 jaar jong ik merk als je ouder word het gevecht tegen overgewicht moelijker word. Met deze website probeer ik mensen te helpen om overgewicht te ver komen of tegen te gaan.
Reactie plaatsen