Van je overgewicht afkomen
09 december 2018 
4 min. leestijd

Van je overgewicht afkomen

Kilo,s aan komen is niet moeilijk maar wat nu? Van je overgewicht afkomen kan al zonder moeite door met een gezonde leefstijl te gaan leven.

Ik moet er we bij zeggen als je een ziekte hebt die overgewicht veroorzaakt dan kan het een heel ander verhaal zijn dan is het beter om met je huisarts een oplossing te zoeken.

Als je overgewicht hebt door een ongezonde leefstijl kan je door simpele dingen te veranderen al wat kilo,s afvallen.

Val niet te snel af Bepaal voor je begint hoeveel je gemiddeld per week af wilt vallen en houd dit getal laag (ook dit kun je invullen in die app hij voorspelt dan wanneer je dat doel zult behalen).

Wat maakt het uit dat je er een jaar over zult doen om je streefgewicht te behalen? Het gaat erom dat je het vol kunt houden. Het moet namelijk de nieuwe manier van eten worden.

Want je eetpatroon een korte tijd drastisch veranderen en daarna weer op de oude toer verder gaan. Dat werkt niet. En blijkt dat je iets te hoog hebt ingezet, stel het getal dan bij naar beneden.

Om af te vallen beginnen de meeste met sporten beginnen met sporten is vaak niet het probleem dat is volhouden.

Het is niet noodzakelijk om te gaan sporten als je wilt afvallen met simpel dingen kan je ook stappen maken.

Begin je dag met een ontbijt. 

Je ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Start je dag het liefste met een uitgebreid havermout ontbijt. Je zult de hele ochtend verzadigd zijn en de honger buitenspel zetten.

Je hebt veel meer energie als je een ontbijt neemt. Het brengt je motor voor de hele dag op gang. Ben je ’s ochtends niet zo’n grote eter? Probeer dan toch een cracker en/of een stukje fruit te eten. Je goed ontbijt zorgt voor een goede stofwisseling.

Bij langzaam eten krijg je eerder een vol gevoel  en zal je ook minder snel te veel gaan eten. Langzaam eten en goed kauwen.

ontbijt Van je overgewicht afkomen

Veel mensen richten zich op de dingen die ze allemaal niet mogen eten. Richt je op de dingen die je allemaal wel mag eten zoals fruit, noten, volkoren producten, water, groene smoothie, groene thee etc.

Doe geen suiker meer in je eten  Geen suiker in je eten doen is gemakkelijk toe te passen in het dagelijks leven. Hoe vaak drink je koffie of thee? 3, 4, 5 keer per dag? Dat zijn dus gemiddeld 4 schepjes suiker. Doe dat een hele week niet, dan laat je al zonder dat je het merkt 28 onnodige schepjes aan suiker weggelaten

Eerst proeft je eten en drinken wat saai en na een tijdje mis je het eens niet meer

Ga niet veel minder eten om van je overgewicht afkomen 

Mensen gaan meteen drastisch doen als ze besloten hebben om een paar kilo af te vallen. Doe dat niet! Ga voor de gezonde manier. Als je (te) weinig eet, past je lichaam zich aan door de stofwisseling te verlagen. Stop je dan ineens met afvallen omdat het toch niet werkt, dan wordt elke hap dubbeldik opgeslagen.

Ben sterk probeer verleidingen te weerstaan.

Natuurlijk zijn de verleidingen wat groter tijdens de vakantie. Daarom is het voor veel mensen wat moeilijk om op gewicht te blijven, in die periode. Je pikt hier eens een nootje mee, snoept daar eens een ijsje weg en het bakkertje heeft heerlijke broodjes, die je amper kunt weerstaan.

Dit kun je voor een deel tegengaan, door gezonde tussendoortjes te snoepen. Je snoept dan toch, maar je komt er niet zo erg van aan. Bij gezonde tussendoortjes kun je denken aan Groenten en fruit gedroogde vruchten, noten, zaden en pitten

Afvallen door te wandelen

Wil je afvallen zonder te fietsen, joggen of fitnessen? Dan vormt wandelen een prima alternatief. Bij een stevige wandeling zit je ongeveer op 60% van je maximale hartslag het ideale niveau om vet te verbranden.

Sommige onderzoekers beweren dat het niet uitmaakt of je 5 kilometer wandelt of jogt: je verbrandt evenveel calorieën. Het grote voordeel van wandelen is dat iedereen het kan! Zeker omdat je spieren en gewrichten makkelijk wennen aan deze vorm van lichaamsbeweging.

Van je overgewicht afkomen

Wil echt je gewicht verliezen, wandel dan in een tempo van ongeveer 5 kilometer per uur, zodat je ademhaling en hartslag iets omhoog gaan. Na zo’n twintig minuten flink stappen begin je koolhydraten en vet te verbranden.

Een wandelingen van een half uur of meer. Hoe langer je met een snelheid van 5 kilometer per uur loopt, hoe beter. Met deze snelheid verbrand je zo’n 300 tot 500 calorieën per uur. Het risico op hartproblemen daalt al met 50 procent als mensen één uur per week actief zijn.

Afvallen door goed slapen

Gezond afvallen doe je ook in je bed. Door slecht of te weinig te slapen, verandert de werking van je hormonen. Het is een beetje een technisch verhaal, maar waar het op neer komt is dat je overdag trek krijgt in zout, zoet en vet eten. Als je moe bent grijp je onbewust vaker naar ongezonde voeding. Zorg dus voor voldoende slaap.

Door genoeg te slapen zal je ook veel actiever zijn waardoor je meer calorieën verbrand en meer gewicht verliest.

een goede nachtrust is dat zeven tot acht uur slaap echt het noodzakelijke minimum is en er zijn zelfs mensen zijn die negen uur nodig hebben om optimaal te kunnen functioneren.

Het beste drie uur voordat je gaat slapen niets meer te eten Als je acht uur slaapt elke nacht heeft dat tot gevolg dat je in ieder geval 11 uur niets eet. Je lichaam krijgt dan de kans om wat het niet nodig te verbranden.

Wel blijven goed drinken!

Vermijd alle gesuikerde drankjes drink gewoon water. Water, groene thee en zwarte koffie helpen je op gewicht te blijven omdat deze dranken bepaalde stofjes bevatten die je vetverbranding stimuleren,

Vochttekort zorgt er voor dat de spieren minder functioneren waardoor o.m. krampen kunnen optreden. Als het vocht niet snel aangevuld wordt, kan het tot  uitdroging leiden. Dat vermindert niet alleen het prestatievermogen, maar schaadt ook uw gezondheid.

Daarom is het belangrijk om zowel voor, tijdens als na een inspanning voldoende te drinken om het vochtverlies te compenseren. Hoe meer u zweet, hoe meer vocht u moet aanvullen.

Ik heb jou nu tips gegeven om van je overgewicht af te komen je hebt gezien dat het niet moeilijk hoeft te zijn nu allen nog de tips toepassen.

Wat voor jou? Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

In dit artikel heb je gelezen dat van je overgewicht afkomen niet van zelf gaat.

Waar ik het nog niet over gehad heb is Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma van Niels Bosman daar in kan je recepten vinden die gezond voor jou zijn.

Verbeter de kwaliteit van jouw leven vandaag nog door dit programma aan te schaffen je lichaam zal je er dankbaar voor zijn.

Klik hier om naar Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma te gaan >>

 

Over de schrijver
Ik ben Thea van de Horst ik ben 52 jaar jong ik merk als je ouder word het gevecht tegen overgewicht moelijker word. Met deze website probeer ik mensen te helpen om overgewicht te ver komen of tegen te gaan.
Reactie plaatsen