Overgewicht en gezonde tussendoortjes
10 november 2018 
3 min. leestijd

Overgewicht en gezonde tussendoortjes

Afvallen is een kwestie van anders eten, niet minder gaan eten want dan kom je naar loop van tijd voedingstoffen te kort.

Overgewicht en gezonde tussendoortjes gaan goed samen als je maar de gezonde tussendoortjes pakt.

Iedereen snackt weleens, maar niet iedereen doet dat even gezond zelfs met de beste bedoelingen heb je soms niet in de gaten dat je ongezond eet.

Gezonde tussendoortjes kun je prima 3 keer per dag eten maar het belangrijkste van alles is dat je de 3 dagelijkse maaltijden wel neemt, dat is toch de basis die je nodig hebt om de de dag door te komen.

Wat zijn gezonde tussendoortjes?

Een schijfje komkommer is fris Zeker voor de warme dagen is een schijfje kommer een erg lekker tussendoortje. Komkommer bestaat voor 98% uit water je kan het daarom onbeperkt eten

Een gekookt ei, is zoals de naam al zegt erg rijk aan eiwitten. Gekookte eieren zijn ook gezond voor je als je ze met mate eet.

Overgewicht en gezonde tussendoortjes

Een gekookt eitje op een volkoren boterham is een echte aanrader als tussendoortje. Eventueel met een tomaatje en/of een schijfje komkommer. Laat de mayonaise wel achterwegen

Yoghurt en kwark Zuivelproducten zijn ideaal als tussendoortje. Ze bevatten vaak veel eiwit en verschillende belangrijke vitamines zoals B-vitaminen en calcium.

Nootjes, zitten boordevol gezonde vetten en weinig koolhydraten. Een handje vol  nootjes is  een prima snack voor tussendoor

Een kommetje met verse soep, Hoe meer groentes er in de soep zitten des te meer vitaminen je binnen krijgt.

Een avocado Naast de gezonde vetten en vezels zit de avocado ook vol met vitaminen en mineralen.

Volkorenbrood, cracker of een rijstwafel, Volkorenbrood of crackers doen het ook altijd goed als gezond en verantwoord tussendoortje. Dat komt omdat ze boordevol vezels zitten.

Een cracker zonder beleg is heerlijk, maar combineer het voor de smaak met 20 of 30+ kaas. Liever iets luchtigs? Eet dan een rijstwafel met weinig calorieën lekker in combinatie met kaas, pindakaas of notenpasta.

Wat zijn dan gezonde tussendoortjes of snacks voor de avond?

Heb jij in de avond zin in een tussendoortje neem dan iets dat je lichaam daadwerkelijk voedt met vitamines, eiwitten, mineralen, antioxidanten en gezonde vetten.

Of tussendoortjes uit de lijst hier boven eet vooral geen snacks die calorie en/of suikerrijk zijn zoals  Taart, cake of koekjes, Chips of nacho’s, Dropjes of chocolade, IJs, Bitterballen, frikandellen en patat.

Wat zijn gezonde tussendoortjes?

De ongezonde snacks bij het tv kijken zal echt niet ten goeden komen aan jou gezondheid en lichaamsgewicht.

Probeer te Variëren

Variëren is ontzettend belangrijk, want met een afwisselende voeding krijg je meer verschillende vitamines en mineralen binnen. Bovendien is de kans op hoge concentraties aan schadelijke stoffen in het lichaam minder groot.

Je kunt op talloze manieren een verantwoord eetpatroon samenstellen. Zo is muesli een prima ontbijt, maar je kunt ook kiezen voor brood, pap, kwark, cornflakes of fruit. Voor een avondmaaltijd kun je onder andere varieren met allerlei soorten groenten, zilvervliesrijst, aardappels of pasta en vlees kun je afwisselen met soja, vis of ei.

Voordelen van gezond snacken zijn dat Je lekker en fit voelt  door alle vitamines en mineralen waar sommige gezonde tussendoortjes voor zorgen.

Verleidingen tegen gaan

Om overgewicht tegen te gaan of niet verder aan te komen, is het belangrijk om uw eetgewoontes te veranderen pak dan niet meer dan 3 keer een tussendoortje per dag je kan ook nog trucjes toepassen waar door jij de tussendoortjes laat staan zoals:

Heb je zin om te snoepen? Zoek dan afleiding. Laat de hond uit, maak 10 diepe kniebuigingen. Het kan van alles zijn, als het maar helpt om niet te grijpen naar een tussendoortjes
Haal geen snacks in huis, ga niet elke dag naar de supermarkt hoe meer je in de supermarkt komt des ter meer je meeneemt ook tussendoortjes want het ligt overal voor het grijpen.

Tank bij een zelf-service station zonder winkel zo komt je niet in verleiding om iets lekkers te kopen en je benzine of diesel is nog ook nog goedkoper zo bespaar je ook nog eens geld.

Overgewicht en gezonde tussendoortjes eten kan je doen maar ook kiezen om het niet te doen of je kan proberen de verleidingen te weerstaan dat is nog de beste oplossing.

Wat voor jou? Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma

In dit artikel heb je gelezen hoe overgewicht en gezonde tussendoortjes geen problemen hoeven op te leveren.

Waar ik het nog niet over gehad heb is Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma van Niels Bosman daar in kan je recepten vinden die gezond voor jou zijn.

Verbeter de kwaliteit van jouw leven vandaag nog door dit programma aan te schaffen je lichaam zal je er dankbaar voor zijn.

Klik hier om naar Het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma te gaan >>

 

Over de schrijver
Ik ben Thea van de Horst ik ben 52 jaar jong ik merk als je ouder word het gevecht tegen overgewicht moelijker word. Met deze website probeer ik mensen te helpen om overgewicht te ver komen of tegen te gaan.
Reactie plaatsen