Hoe kan je suikervrij op vakantie gaan?
13 juni 2020 
in Suiker
4 min. leestijd

Hoe kan je suikervrij op vakantie gaan?

Vandaag gaan de vraag hoe kan je suiker vrij op vakantiegaan beantwoorde.

Suikervrij eten en drinken op vakantie is niet altijd gemakkelijk! Niet alleen omdat de verleidingen groot kunnen zijn.  Suikervrij op vakantie gaan vergt heel wat planning en organisatie, maar het kan wel!

misschien vraag jij je waarom zou ik dat willen? om te voorkomen dat je je door de vakantie minder fit voelt.

Daarnaast is het ook fijn als jij je durft te vertonen in je mooie bikini. Maar nu de grootte vraag hoe kan je suikervrij op vakantie gaan?

Het is goed  om van tevoren te bedenken wat je wil in de vakantie. Wil je je suikervrije levensstijl vasthouden, een beetje loslaten, of totaal negeren? Bespreek dit ook met degene met wie je op vakantie gaat, zodat de verwachtingen duidelijk zijn.

Hoe kan je een suikervrije levensstijl tijdens je vakantie vasthouden?

Waar ga je naar toe?      

Denk goed na wat voor een voor een vakantiebestemming je kiest.

Als je naar een all-inclusive vakantie gaat dan maak je het jezelf behoorlijk lastig. De hele dag door kan je eten en drinken. En de keuze wat je eet is groot.

Probeer dan maar eens maat te houden en gezond bezig te blijven. Hoe minder eetmomenten van tevoren vast staan, hoe meer controle je zelf hebt over wat en wanneer je eet.

Hoe kan je suikervrij op vakantie gaan?

Voor je gaat vertrekken

proberen het voor jezelf zo comfortabel mogelijk te maken door je goed voor te bereiden zoek op Google translate op wat suiker vertaald is in de taal van het land van bestemming voor je gaat vertrekken.

Koop al vast suikervrije producten en mee naar je vakantiebestemming (zoals mayonaise en pindakaas) neem zoveel mogelijk producten zelf mee. Plan je maaltijden alvast vooruit

Handig voor onderweg

Neem een gekookt ei mee voor onderweg en een zakje ongebrande hazelnoten en een zakje ongebrande amandelen mee. Deze kun je in je yoghurt verwerken of onderweg van snoepen.

Koop wat fruit in de supermarkt zoals een banaan en appel.  Kun je altijd eten, zonder mes. Neem altijd een plastic bakje, vork/lepel en een zakmes mee.

Als je met het vliegtuig reist kan je in een gekoelde lunchtrommel de  bovenstaande snacks meenemen. Een mesje is in een vliegtuig verboden om mee te nemen

Neem een goedgevulde koelbox mee voor onderweg Denk hierbij aan lekkere luxe broodjes en bakken met komkommer, tomaatjes, blokjes kaas, vers fruit, en voldoende water

Als je met de auto reist, kun je ook een groene smoothies meenemen. Wanneer je smoothies drinkt krijg je de volledige vrucht binnen inclusief alle goede vezels en andere voedingsstoffen

Hoe kan je suikervrij op vakantie gaan?

Als je ver met de auto moet rijden vergeet niet tussendoor de benen te strekken en te rusten en te eten op een leuke picknickplek!

Drink veel water

Drink veel water want water is de beste dorstlesser helemaal als je op reis bent. Een ander groot voordeel is dat water je lichaam reinigt.

Je kunt er wat vruchten indoen voor een lekker smaakje.  Zeker in warme landen kan je lichaam 2 tot 3 liter per dag goed gebruiken.

Hou je vast aan jou eetgewoontes

Het is natuurlijk fijn als je eenmaal in je ritme zit en zonder al te veel problemen heerlijke suikervrije gerechten kunt maken.

Het gemakkelijkste is te doen alsof je thuis bent dat maakt jou vakantie een stuk aangenamer.

Kan ik dan nog in een restaurantje eten

Ga je uit eten, dan heb je namelijk geen idee wat er allemaal in je eten verwerkt wordt. Kook je zelf, dan weet je precies. Je ben op vakantie een beetje lui zijn mag toch wel?

Als je toch uit eten gaat, bedenk dan dat het niet verkeerd is om speciale wensen te hebben. Koks vinden dat vaak juist een uitdaging.

Ga als je in een restaurant eet voor verse vis of steaks en groentegerechten want deze worden grotendeels bereid met verse producten.

eet geen sausjes. Bijna elke saus wordt aangemaakt met suikerrijke producten

Eet een salade als het buiten warm is, heeft je lichaam graag wat extra vocht. Dus wat extra groenten zullen je goed doen. Je kunt er ook voor kiezen om al je maaltijden te starten met een salade.

Laat je niet verleiden door stuntprijzen. In veel toeristische restaurants stunten ze met menuprijzen Helaas eet je hierdoor eigenlijk altijd meer dan je lichaam nodig heeft.

Als je écht niet kunt vermijden om suikers te eten, wat vooral het geval is in attractieparken bijvoorbeeld, probeer dan niet al te grote porties te eten

Tips voor kamperen of een appartement

Als je kamperen of in een appartement verblijft, kan je zelf voor je eten zorgen. Zo is de stap om zelf te koken een stuk gemakkelijker en je weet meteen wat je eet.

Zo kan je zorgen voor maaltijden vol groente en eiwitten en natuurlijk zonder suiker.

Wees goed voorbereid en neem zoveel mogelijk producten zelf mee dan hoef je tijdens je vakantie ook geen grote boodschappen meer te doen zodat je meer tijd over hebt om leuken dingen te kunnen doe met je gezin daar draait de vakantie toch om?

Tussendoortjes om de dag door te komen

Natuurlijk als je op vakantie bent kan je tijdens de dag ook een honger gevoel krijgen neem dan gezonde tussendoortjes zoals

Rozijnen en gedroogd fruit, Ongezouten noten, Zelfgemaakt bananenbrood, Rijstwafels met humus, pindakaas, Gekookt ei, Dadelnotenrepen, Kwark

Alvast een fijnen vakantie!

De vraag, Hoe kan je suikervrij op vakantie gaan? is hopelijk nu beantwoord.

Gebruik de tips als je op vakantie bent of gaat! Op deze manier kun je genieten van al die heerlijke geneugten en toch de controle houden over wat je eet en drinkt op jou vakantie.

Start direct met afvallen dankzij 20 dagen suikervrij van Ria Kamelle

In dit artikel Heb ik gesproken over jij suikervrij jou vakantie kan doorbrengen.

In 20 dagen suikervrij ontdek je de 3 oorzaken die je hunkering naar suiker in stand houden en hoe jij vandaag een doorbraak kunt creëren!

Probeer het programma nu eerst 30 dagen lang zonder risico..

Klik hier om meer te lezen over 20 dagen suikervrij >> 

 

Over de schrijver
Ik ben Thea van de Horst ik ben 52 jaar jong ik merk als je ouder word het gevecht tegen overgewicht moelijker word. Met deze website probeer ik mensen te helpen om overgewicht te ver komen of tegen te gaan.
Reactie plaatsen