Hoe kan je genieten van Suikervrije Feestdagen?
09 augustus 2020 
in Suiker
3 min. leestijd

Hoe kan je genieten van Suikervrije Feestdagen?

De feestmaand december Sinterklaas, Kerst en Oudjaar! Voor veel mensen staan de Feestdagen gelijk aan veel en lekker eten Pepernoten, speculaas, chocoladeletters.

En dan komt Kerstmis er weer aan met kerstbrood, meer vlees en sausjes, toastjes met smeerseltjes.

December is  een maand waarin eten vaak een centrale rol heeft Het is een maand waarin alles ineens wat soepeler lijkt en de buikriem vaak ook letterlijk wat losser wordt gedragen.

Suiker en snoepgoed lijkt ineens echt overal te zijn

Hoe kan je genieten van Suikervrije Feestdagen? Hier onder geef ik jou een aantal tips hoe jij de feestdagen goed door komt.

Het is goed mogelijk om tijdens de feestdagen je gezonde voedingspatroon vol te blijven houden. Samen zijn is zeker net zo belangrijk als suikervrij een hapje eten.

Wat kan je doen met sinterklaas 

Sinterklaas is Voor de kinderen vaak een reden om iets lekkers te vragen. Maak vooraf afspraken met ze en geef aan dat ze gerust een stuk fruit mogen pakker van de fruitschaal.

maak tijdens de Sinterklaastijd kruidnootjes, marsepein en speculaas zelf zonder suiker samen met je kinderen zo zijn ze betroken en wat ze zelf maken willen ze heel graag ook proeven en zullen ze optimaal genieten van het sinterklaas feest en zo weet jij dat jou kinderen niet te veel suiker binnen krijgen.

De geur in huis van versgebakken speculaasbrokken Heerlijk! kan ik er al niet vanaf blijven En dat hoeft nu ook niet meer, want hier zit geen suiker in!

Wat zet je op tafel.

Het schaaltje met pepernoten, kerstkransjes of chocolaatjes is moeilijk te weerstaan als het op tafel staat Zet liever een mooi opgemaakte fruitschaal neer met makkelijk eetbaar fruit.

Hoe kan je genieten van Suikervrije Feestdagen?

Zoals bijvoorbeeld appels, mandarijnen, druiven en bananen Je zult zien dat alle gezinsleden en gasten ongemerkt meer fruit gaan eten.

Wat kan je doen als je op familie Bezoek bent.

Zorg dat iedereen goed gegeten heeft voordat je op familie  op bezoek gaat zo kom je minder snel in de verleiding om toch van alles in je mond te stoppen.

Geef waar mogelijk vooraf aan opa´s en oma´s en andere goed bedoelende mensen aan dat je de feest dagen suikervrij wilt vieren  Spreek samen af hoe jullie tijdens de feestdagen hiermee om gaan.

Wat doe je wel en wat doe je niet. Helemaal uitbannen is vaak niet mogelijk, Bied aan om zelf suikervrije en zoete lekkernijen mee te nemen op deze manier voorkom je wel dat je wordt bedolven onder goedbedoelde zoete rommel.

Het is misschien een heel leuk idee is, om het geld dat je normaal besteed zou worden aan suikergoed en bij elkaar te leggen en daarvan met het hele gezin naar de film gaan.

Om het feest helemaal compleet te maken neem opa en oma ook gezellig mee.

Of maak met z’n allen een flinke boswandeling of ga een stuk fietsen dat kost niks en is nog gezond ook Ligt er sneeuw, dan is het helemaal makkelijk ga lekker sleeën of doe met de hele familie een sneeuwballengevecht!

Durf nee te zeggen!

Heel vaak eten we mee uit gezelligheid of uit beleefdheid. Zeg eens als je eigenlijk geen honger hebt?

Je hebt alle recht om nee te zeggen wanneer je geen honger hebt of geen suiker wilt eten geen trek hebt of het eigenlijk gewoon niet lekker vindt.

Gezonde keuzes maken

Tijdens Sinterklaas en in de kerstvakantie is het ritme vaak toch net wat anders. leer jezelf steeds bewuster te worden van wat je eet  Beweging zorgt er voor dat je eten verteert en je spijsvertering op gang blijft.

Juist in een periode waarin er vaker meer dan normaal gegeten en gesnoept wordt is beweging extra belangrijk

Als je er eigenlijk niet achter staat om de feestdagen  te vieren met suiker, bedenk dan dat het nooit hoeft en er genoeg andere keuzes mogelijk zijn.

Start direct met afvallen dankzij 20 dagen suikervrij van Ria Kamelle

In dit artikel Heb ik je verteld hoe je suikervrij de feestdagen kan doorkomen ik heb je alleen nog niet verteld over 20 dagen suikervrij van Ria Kamelle.

In 20 dagen suikervrij ontdek je de 3 oorzaken die je hunkering naar suiker in stand houden tijden de feestdagen

Probeer het programma nu eerst 30 dagen lang zonder risico..

Klik hier om meer te lezen over 20 dagen suikervrij >> 

Over de schrijver
Ik ben Thea van de Horst ik ben 52 jaar jong ik merk als je ouder word het gevecht tegen overgewicht moelijker word. Met deze website probeer ik mensen te helpen om overgewicht te ver komen of tegen te gaan.
Reactie plaatsen